Eslam MEMO

Eslam MEMO

برمجه تصميم العاب صور اغاني كل جديد وحصري على إسلام سوفت
 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 طريقه عمل الخبز البلدي المصري بالصور

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
esoft
ٳسڷام سوڣټ
ٳسڷام سوڣټ
avatar

عدد المساهمات : 157
تاريخ التسجيل : 20/09/2012
العمر : 18
الموقع : http://esoft.hooxs.com/

مُساهمةموضوع: طريقه عمل الخبز البلدي المصري بالصور   الأحد أكتوبر 28, 2012 8:59 am

بسم الله الرحمن الرحيم






المقادير
2 كوب ونصف دقيق
نصف كوب ماء دافىء
ربع كوب ماء دافىء مذوب به ملعقه طعام خميره ويترك جانبا
ملح
3 ملاعق طعام رده او كما تسموها ( نخاله )


طريقة التحضير :



نذوب الخميره فى ربع كوب الماء ونتركها عشر دقائق الى ان تختمر فى الكوب





ننخل الدقيق مع الرده نضع المكونات كلها فى العجانه ونضيف الماء المذوب به الخميرهوتعجن عشر دقائق
حتى تتشكل عجينه متماسكه طريه


نتركها تتخمر في مكان دافئ لمدة ساعه تقريبا حتى تخمر بهذا الشكل



بعد ما اختمر العجين نحضر صينيه ونفرشها بالرده فقط ونقطع العجين كور بالحجم اللى بتحبيه





ونتركها ونغطيها بقطعه قماش ونتركها ترتاح ..



وبعد فتره تكون قد تغير حجمها نفردها او نرقها على شكل ارغفه علي سطح مرشوش علية ردة ابتداءا باول واحده قطعناها وكورناها اهم حاجه ان الرغيف يكون وسط لا رقيق جدا ولا سميك



لما ارقه ما اضع تحته طحين لانه العجينه بتكون متماسكه ولا تلتصق لا بالمرق ولا باليد .. اذا غلبتك ممكن تضعي ردة ..


نضع الخبز المفرود فى صوانى مرشوشه بالرده ونغطيه ونتركه يخمر مره اخرى وهذه المره نصف ساعه تقريبا
.طبعا وزعت العيش المفرود على صوانى





على فكره الكميه دى عملت 16 رغيف بالحجم اللى انتوا شفتوه وطبعا الحجم اختيارى
نشغل
الفرن على حراره عاليه جدا بعد ما تركناه يختمر مره اخرى نبدأ بوضع العيش
فى صاج الفرن يعنى نحمله بكف اليد ونقلبه على وجهه على الصاج وانتبهى لان
الصاج سخن ونضعه فى الرف السفلى القريب من النار
ملحوظه لنجاح الخبز
1- لنقل الخبز من الصينيه الى الصاج ننقله بكف ايدنا وبحذر شديد راعى الا تلمسه الاصابع من فوق
لانها لو لمسته لن ينتفخ ابدا او اذا اتجرح الرغيف فسينتفخ فى الفرن ويهبط مره اخرى
هنا وضعناه فى الصاج


فى الوقت ده نولع الفرن ويسخن على درجة حراره عاليه جدا
حوالى
280درجه مئويه

واما الفرن يوصل لدرجة الحراره المطلوبه

نشيل الارغفه برفق ونخبزهم فى الفرن حوالى 5 دقائق و بعدها نراقبه للرغيف

مع ملاحظتهم بعد وضع الرغيف بحوالى دقيقتين

لو كان يحتاج الفرن لتعديل درجة الحرارهوتكونى مشغله الفرن والشوايه معا

وبعد مايطلع يغطى بقطعة قماش الى الانتهاء من الخبز

ثم يوضع فى كيس بلاستيك لحفظه طريا

(التحمير زياده بيخلي الخبز ناشف )





وهذه ملحوظه اخرى
بعد ما ينتفخ العيش هذا معناه انه استوى ننتظر حوالى 10 ثوانى حتى يستوي تماما

واليكم النتيجه




وبالف هنا وشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://esoft.hooxs.com
 
طريقه عمل الخبز البلدي المصري بالصور
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
Eslam MEMO :: البيت العربى :: مطبخ حواع-
انتقل الى:  

eslam soft